news

28.08.2019

Ikke bortvisning for kast med computermus.

Højesterets dom af 19.8.2019Læs mere

13.09.2018

Bortvisning var uberettiget - Vestre Landsretsdom af 13.9.2018

Der var ikke grundlag for at den ansattes handlinger var udtryk...Læs mere

06.06.2018

Bortvisning med tilbagevirkende kraft - Vestre Landsretsdom af 6.6.2018

Hemmelig lydoptagelse af møde var grov misligholdelse.Læs mere

14.04.2020

Bortvisning af skolelærer var uberettiget.

Lærer var uberettiget bortvist.

Faglig voldgift af 26.3.2020

En lærer på en kommunal skole var blevet bortvist med begrundelsen grænseoverskridende adfærd. Adfærden skulle have bestået i kram, omfavnelser og berøring af flere pigers bryster og lår. Eleverne, der gik i 5. klasse, havde oplyst at de fandt lærerens adfærd ubehagelig og grænseoverskridende. Herefter blev den pågældende lærer bortvist, og der blev blandt andet henvist til, at læreren ikke havde opfyldt decorum kravet, dvs. at læreren ikke havde vist sig værdig til den agtelse og tillid som stillingen kræver. Der blev indgivet politianmeldelse, men Politiet rejste ikke sigtelse grundet bevisets stilling.

Læreren havde været ansat i ca. 30 år i kommunen, først som pædagog og senere som lærer. Han havde ren straffeattest og havde aldrig modtaget en advarsel.

Opmanden fandt i sagen, at bortvisning og opsigelse ikke kunne finde sted. Der var vekslende og til dels modstridende forklaringer fra de involverede piger, og der var ikke andre end pigerne selv til at kunne forklare om de påståede episoder. Der blev endvidere lagt vægt på, at Politiet havde frafaldet sagen.

Velkommen til Bortvist.dk

Bortvist.dk er stiftet af Rosberg & Haug advokater (nu Haug Advokater). Formålet har været at give interesserede en mulighed for selv at finde svar på nogle at de spørgsmål, der kan trænge sig på i et afbrudt ansættelsesforhold. Kan du ikke finde et svar, kan du sende os spørgsmål - helt gratis og uforpligtende. Har du andre typer ansættelsesretlige spørgsmål, så find hjælp på en vore andre retshjælpssider: www.ansaettelseshjaelpen.dk Du kan også kontakte os på tlf. 33134242. Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.